Hverdagsterapi

Noen ganger trenger vi alle en pause fra tanker, vonde følelser og tårer. I løpet av mine fire måneder i dette sorgkaoset har jeg funnet meg noen teknikker som gjør at jeg kan sette det hele på pause når jeg måtte trenge det. Det er ikke alltid man har overskudd etter en lang dag på jobb, eller en natt med lite søvn. Gjennom prøving og feiling finner man teknikker som gjør at man kan fokusere helt på noe annet ,og få et lite pusterom. Derfor tenker jeg at jeg fremover skal dele hva som fungerer for meg. Jeg kommer også til å dele hva jeg gjør for å utfordrer meg selv, slik som med dette innlegget om Høydeterapi. Og måter jeg bearbeider sorgen på.

Når jeg trenger et avbrekk så finner jeg ro i aktiviteter der jeg må konsentrere meg om detaljer. Derfor har jeg startet å tegne som sikkert mange andre også har, men av ulik årsak. Når jeg tegner så blir jeg så dypt konsentrert om å holde meg innenfor disse strekene at jeg kobler ut alt annet. Selv bruker jeg boken Den hemmelige hagen av Johanna Basford.

VisBildeServlet

Jeg forsvinner inn i en verden som bare er laget av svarte streker, der jeg selv skal gi bildet liv med farger.

Om du ikke liker å tegne kan man brodere, strikke, hekle eller noe annet som krever litt konsentrasjon.

Når tankene og de vonde følelsene først er der og jeg ikke klarer å legge de fra meg så skriver jeg så tastaturet virkelig får gjenomgå. Min private sorgdagbok har for lengst vokst ut av papirutgaven og selv om jeg ikke skriver like ofte lenger har dette blitt et viktig verktøy for meg. Her kan jeg være hundre prosent ærlig og uten filter. Jeg bryr meg lite om setningsoppbygging, punktsetting og skrivefeil. Jeg lar bare ordene komme og tårene spruter som regel samtidig. Når jeg er ferdig føler jeg meg mye lettere. Det er også godt å kunne lese tilbake i tid, slik at jeg kan se hvor langt jeg har kommet siden starten.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s