Reaksjoner på sorg

Sorg er en blanding av mange følelser. Det fins forskjellige faser man skal igjennom, men det er ingen fasit på hvilken fase man havner i eller når. Man kan ha en kombinasjon av flere faser samtidig og alle mennesker reagerer forskjellig. Følelser som kan oppstå er urettferdighet, fullstendig kaos, fornektelse, angst og sinne. I tillegg til tap av matlyst, forstyrret søvnmønster, leve i uvisshet for fremtiden og hva som kommer til å skje fremover så sier det seg selv at det er mye å ta innover seg på en gang. Man blir veldig fort sliten og ukonsentrert fordi det foregår så mye på innsiden.

For min del går jeg inn og ut av forskjellige faser. Det ene øyeblikket er jeg nesten ikke i stand til å forstå at dette har skjedd, til at jeg er full av pågangsmot og skal klare dette på en eller annen måte. Jeg sliter med søvn, med å lage meg mat fordi jeg ikke ser vitsen i å lage mat til bare til meg selv. Jeg syns også det er veldig frustrerende at hukommelsen svikter. Jeg har også tenkt at hvis Anders kunne dø så tidlig så kan det også være min tur snart eller noen andre jeg er glad i, og da kommer en angst jeg ikke har kjent tidligere.

Jeg takler hverdagen ved å akseptere at jeg ikke vet hvordan dagene vil bli. Jeg forstår at de ulike reaksjonene jeg får er rettet til denne sorgen og at det ikke er vits i å kjempe imot det som kommer. Det er viktig å forstå at sorg er ikke en sykdom, men en reaksjon på en krise i livet. Det er noe jeg må komme meg igjennom for å bli bedre. Jeg har også funnet meg en del strategier som hjelper meg når hjernen ikke fungerer på samme måte. Det å alltid skrive opp det man skal gjøre har blitt en viktig hjelp for meg, så lenge jeg ikke glemmer å sjekke listen da, hehe.

Det å ha planer med venner eller noe å jobbe for har også blitt veldig viktig. Det å skrive ned tanker i min egen dagbok eller her på bloggen er med på å gi meg et håp om at noen andre der ute ikke føler seg alene og at jeg kan hjelpe noen andre i samme situasjon. Kanskje det kan komme noe godt ut av en forferdelig situasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s