Lesestoff

De første dagene etter Anders døde saumfarte jeg nettet etter lesestoff om sorg. Jeg ramlet innom bloggen til Øystein som mistet kona Merete i kreft. Den natten hadde jeg selskap av hans tanker og ord som slo meg som veldig ærlig og ekte. Det ga meg et lite håp om at også jeg kan klare å være like sterk. Etter begravelsen så spurte jeg mine venner på Facebook om noen kjente noen i samme situasjon som meg og navnet til Øystein dukket opp igjen, og etter et par dager dukket han opp på døra mi. Det var en god samtale, der jeg fikk gode råd om veien videre fra noen som har opplevd det samme. Jeg kan ikke beskrive hvor forfriskende det er å faktisk snakke med en som har følt det samme, det gir samtalen en helt ny mening. I ettertid har jeg vært så heldig at jeg kan spørre når jeg lurer på noe. Ta gjerne turen innom bloggen hans her! Den er garantert verdt det.

Jeg fikk en bok av svigermor som heter «veien til lykke» skrevet av kunstneren Björg Thorhallsdottir. Hun har selv mistet sin mann, og flere nære venner. Hun bruker kunst og egne erfaringer til å hjelpe andre. Boken er virkelig vakker. Full av flotte bilder og små tekster som treffer deg midt i hjertet. Det er bok jeg har brukt mye tid til å titte i når jeg føler for det, og det er flere av hennes bilder som nå står på ønskelisten min. Du kan besøke hjemmesiden hennes her.

Andre bøker jeg tidligere han lest som jeg kan anbefale rundt temaet sorg og sykdom er:

Idas dans og Etter dansen av Gunnhild Corwin

Sammen til verdens ende av Espen Simonsen

Regines bok av Regine Stokke

The fault in our stars av John Greene

132758-11-1270840693756 7b41878d3eb269260bd70fcea4b1bdbb1270ba0141bce4151db25c5aveien-til-lykkeThe_Fault_in_Our_Starssammenf544a2f03875bd4342b676ba6644f43e7492b3489474a0e72d50dfe4

Hvis noen kommer over en bok som handler om å miste sin nærmeste av akutt sykdom, så legg gjerne igjen en kommentar.

2 kommentarer om “Lesestoff

  1. «Hva skal vi med stjernene nå?», en sterk bok om Espen Olafsen (tidligere lyn trener) og om hvordan han taklet sorgen etter tapet av sine kone og datter.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s